Dagpengene blev det der hjalp mig

 8. november 2019      

For nyligt var firmaet, hvor jeg havde fået arbejde nødsaget til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod pludselig uden fast indtægt.

Det hele var rimelig meget uoverkommeligt. Jeg har ikke stået uden stabil indtægt. Heldigt nok har jeg siden jeg begyndte at arbejde været med i en arbejdsløsheds-kasse. Det var min overlevelse, da jeg lige pludselig blev arbejdsløs.

Jeg har da af og til spekuleret på, at det ikke gav mening at overføre penge til akasse. Jeg har jo aldrig været
arbejdsløs i fortiden, men glædeligvis var jeg klog nok til at fortsætte som indmeldt.

Da jeg uden forvarsel stod arbejdsløs blev det altså bare meget værdifuldt.

Arbejdsløshedskassen hjalp med at finde rundt i det økonomiske aspekt og det juridiske, ligesom de var behjælpelige med at lede efter tænkelige jobmuligheder, udformejobansøgninger og cv. Det var egentlig rimeligt overskueligt.

Der er ikke meget arbejde i min profession. Derfor var jeg forberedt på, at jeg ville være ledig i lang tid. Pengemæssigt ville det blive benhårdt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få dagpenge som en del af en akasse. Derfor var jeg forsikret pengemæssigt. Dagpenge er ikke det samme en solid løn, men jeg behøver ikke sælge huset, og jeg har råd til mad. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg absolut glad over.

Der findes jo rigelig a-kasser, og det væsentligste for mig er, at min a kasse er med kompetencer inden for mit fag. Arbejdsløsheds-kassen skal endvidere være pålidelige. Glædeligvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg fik tilbudt et par aftalte møder hos min akasse, og der var ligeledes chance for at tilmelde sig til lærerige undervisning, som gjorde at jeg blev mere oplyst om eksempelvis jobsøgningsstrategier.

For nylig fik jeg en mail fra Krifa – som kunne oplyse, at arbejdsløshedskassen havde et muligt job til mig. Jeg var lykkelig.

Dagen efter var jeg til samtale på stedet. Samtalen gik over al forventning, og et par timer efter ringede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at gå ledig lidt under et år, og det er meget dejligt, at jeg nu får løn. Jeg er glad for mit nye arbejde.
Det er svært at være ledig, og det er af stor betydning at få den korrekte bistand.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min arbejdsløshedskasse.
At kunne få dagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse var helt sikkert min sikkerhed pengemæssigt. På den måde var jeg sikret finansielt, og jeg blev aldrig nødsaget til at sælge de ting, der er vigtige for mig.